Стопанисващите горските територии ще се включат в почистването на дунавското поречие

17:08, 03 юни 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 460 служители и работници от териториалните подразделения на Северноцентралното държавно предприятие /СЦДП/ ще се включат тази събота в кампанията по почистване, съобщават инициаторите на идеята. 

Предприятието, което стопанисва държавните горски територии в пет области е осигурило над 1000 чувала за отпадъци, които да използват доброволците на СЦДП, както и гражданите, които имат желание да се присъединят. Осигурени са още ръкавици, метли, вили, гребла, мотики, лопати и други пособия, които да бъдат използвани при необходимост. В районите на почистване, на разположение на доброволците ще има също пикапи, товарни автомобили, камиони, ремаркета.

Защитени местности, зони, попадащи в НАТУРА 2000, поречия на Дунав, гори край главни пътни артерии, екопътеки, крайградски паркове и зони за отдих ще бъдат почиствани на 6 юни в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра. В акцията ще участват всички 17 държавни горски и ловни стопанства към СЦДП.

Структурите на Севереноцентралното държавно предприятие регулярно организират доброволчески звена, които поддържат чистота на прилежащите територии – както горски площи и ловни полета, така и крайбрежни зони по поречието на Дунав, които често остават силно замърсени с битови отпадъци, след като речните води се отдръпнат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама