Георги Костов: В Пловдив и Пазарджик има проблеми при справянето с контрабандата на цигари

17:10, 03 юни 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Има дирекции, където темповете изостават и в този контекст е критиката на премиера", заяви днес в Шумен главният секретар на МВР Георги Костов в коментар на ултиматума, който Бойко Борисов постави на директорите на областни и регионални полицейски управления. Премиерът ги заплаши със смяна шефовете, ако не се спре контрабандата на цигари.

Според Костов, който бе на посещение в Шумен заедно с вътрешния министър Румяна Бъчварова, проблеми има и в Пловдив, и в Пазарджик. Той допълни, че трябва да се вземат мерки за подобряване на усилията.

Проучване на цигарените компании констатира, че в момента делът на контрабандния пазар на цигарите е 8.3%, уточни от своя страна Бъчварова. По думите й на база тези данни трябва да се приеме, че полицията се справя добре.

Към 2014 година според подобни проучвания на браншовите организации на производителите на тютюневи изделия този процент е бил над 22. Миналата година е отчетен рекорден спад до 13.3%.

В рамките на тези 8.3%, това е безпрецедентен успех, отбеляза Георги Костов. Той заяви, че работата срещу противодействието на контрабандатата продължава, като амбицията на ръководството на МВР е тя да има допълнителен спад занапред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама