Д-р Мариян Ананиев е новият управител на „ДКЦ–І Добрич”

17:18, 03 юни 16 25 1443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият управител на „ДКЦ–І Добрич” е бившият директор на МБАЛ д-р Мариян Ананиев. Това е решило Общото събрание на съдружниците на лечебното заведение, проведено на 31 май.

На него са присъствали Магдалена Белчева и Йордан Белчев, които притежават 9,275 % от капитала на дружеството, и кметът Йордан Йорданов, като представител на Община Добрич, която притежава 81,443% от капитала.

Общото събрание е одобрило решението  на комисията, провела конкурс за избор на управител на лечебното заведение. Според него, на първо място е класиран  д-р Мариян Ананиев. То е упълномощило кмета Йордан Йорданов да  прекрати договора за управление с настоящия управител  д-р Велина Комарева и да сключи договор за управление на дружеството с класираното на първо място лице в конкурса за избор на нов управител- д-р Мариян Ананиев.

Събранието е приело годишния финансов отчет и баланс на дружеството за 2015 г. Решило е също от печалбата на дружеството за 2015 г. да не отчислява дивидент за съдружниците, като 100% печалбата след данъчно облагане на дружеството да се отнесе във Фонд „Общи резерви“  за заплащане на вноските  по изплащането на  дигитален мамограф .

Д-р Мариян Ананиев е роден на 3 май 1968 г. Завършил е Медицинския университет във Варна. Специализирал е анестезиология и интензивно лечение във Варна и София. Работил е в болницата в Добрич, на която бе директор от октомври 2009 г. до ноември 2013 г. Завършил е магистратура по здравен мениджмънт в МУ – Варна. Специализирал е и в Кантоналната болница в швейцарския град Шафхаузен. Семеен, с две деца

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама