"Аликс партнърс" е по следите на изнесените в чужбина капитали на КТБ

17:38, 03 юни 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващата компания "Аликс партнърс" ще бъде ангажирана с връщането на активи на фалиралата Корпоративна търговска банка, изнесени в чужбина. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на финансите Владислав Горанов. 

Според него повечето от активите са свързани териториално с България и в установяването им са ангажирани български адвокатски компании. 

"Имаме разговори с "Аликс партнърс" и ще ги използваме в конкретни дейности, където може да са най-полезни. Голяма част от активите са свързани териториално с България, ангажирали сме огромен обем адвокатски компании, които да помогнат на синдика да свърже необезпечените кредити с конкретните активи, по-голямата част от тях са тук", обясни Горанов и допълни, че "Аликс партнърс" ще бъде използвана за други държави. 

Обяснението на финансовия министър бе в отговор на въпрос на депутата от Реформаторския блок Мартин Димитров.  Димитров изрази учудването си, че синдиците са ограничили заданието си към разследващата компания само до доклада, а не са й възложили връщането на парите.

Най-ценното в дейността на "Аликс партнърс" е докладът, който категорично показа, че фалиралата компания не е била управлявана по банковите стандарти, както и изводът за ролята на мажоритарните акционери, коментира Горанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама