Съдът остави в ареста Бахар Селим, който уби жена си на пътя Русе-Бяла

17:46, 03 юни 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският окръжен съд остави в ареста Бахар Селим, който уби жена си Джейлян Селим на 31 май на пътя Русе-Бяла, в района на село Пиргово.

Мярката за неотклонение на мъжа беше гледана днес в 16.00 часа. Прокурорът поиска тя да е „задържане под стража“, тъй като предвиденото от закона наказание за извършеното от Бахар Селим престъпление е над 10 години лишаване от свобода и въпреки че задържаният досега не е осъждан, има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

На обратното мнение беше защитничката на Селим, според която той трябва да остане под домашен арест. Аргументите ѝ бяха чистото съдебно минало на клиента ѝ, адресната му регистрация в Русе, фактът, че след като е наръгал жена си, е потърсил помощ, за да бъде спасена, съдейства на полицията и желае да се грижи за 7-годишния си син, кйто има от брака си с убитата Джейлян.

След като изслуша становищата на страните, съдът се оттегли, за да прецени, каква мярка за неотклонение да наложи на задържания.

След почивката съдията се произнесе с определение, с което остави Бахар Селим в ареста. Мотивите за това бяха тежестта на извършеното престъпление, за което мъжът си е признал, дори е посочил, къде е изхвърлил ножа, опасността да се укрие и да извърши ново престъпление срещу хора, които обвинява за проблемите в брака си, а искането да се грижи за детето съдът определи като цинично, тъй като го е лишил от майка завинаги.

Определението не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново в понеделник от 14.00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама