Пъстри хвърчила ще полетят отново над ИАР „Сборяново”

18:00, 03 юни 16 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година небето над Историко-археологическия резерват „Сборяново“, наред с волните птици ще бъде изпълнено с най-различни пъстри хвърчила. Празникът, организиран от читалище „Съзнание 1891” в Исперих, съвместно с Историческия музей в града  ще се състои утре.

Фестивалът ще бъде открит от 11 часа. Той се организира по проект към Стратегията на МИГ-Исперих, финансиран по Програмата за развитие на селските райони. Инициативата е свързана и с опазването на птиците и техните местообитания в района на Исперих. Предвижда се фестивалът да се организират в пет поредни години.

Демонстрации на различни видове хвърчила, състезание за най-оригинално, най-високо летящо, конкурс за най-малък и най-възрастен участник – всичко това очаква любителите на простора по време на тазгодишния фестивал. Част от хвърчилата, които ще участват във фестивала, са изработени от кръжока по приложни изкуства към читалище „Съзнание“. На място ще има и обучител, който да обясни как се правят хвърчила.

Очаква се в събитието да се включат повече от 60 деца и възрастни. За участниците в проявата ще има много награди, осигурени от организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама