"Центруида" е най-добрата студентска компания, а Енчо Мишев - най-добрият млад програмист

18:18, 03 юни 16 / Любопитно 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България трябва да се развива в синхрон с темповете на бързо променящата се световна индустрия. През следващите пет години 20% от наличните работни места ще станат излишни. Ще се промени начинът, по който живеем. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на награждаването на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ в сградата „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Той е убеден, че България е на път да се превърне в следващата топ дестинация за стартиращи предприятия в Европа.

"Никога не е имало толкова широк хоризонт за предприемачеството, както сега. Днес възможностите са повече от всякога“, обърна се Плевнелиев към младите предприемачи и ги призова да се възползват от шансовете, които динамично променящата се бизнес среда им предоставя в световен мащаб.



Президентът връчи наградата за най-добра студентска компания на „Центруида“, която е създадена от студенти от Американския университет в Благоевград. Компанията развива дейност в сферата на информационните технологии и предлага софтуер за професионални домоуправители.

Плевнелиев се пренесе в Бизнес инкубатора на София Тех Парк, където отличи с първо място ученикът от Ямбол Енчо Мишев в международното състезание по компютърно програмиране CodeIT. Там бяха наградени и останалите финалисти.



„В последните години виждаме как ИТ-индустрията променя България и показва колко много талант и перспектива има в нашата страна“, каза държавният глава. Той отбеляза че, все по-голям брой млади хора от софтуерния бизнес намират поле за развитие в страната ни. По неговите думи над 90 на сто от работните места в тази сфера са заети от младежи под 35-годишна възраст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама