Млади учители от Варна и региона развиват креативността си

19:16, 03 юни 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млади преподаватели от Варна и региона правиха бежански лагер на „Планетата на роботите - Транс Хюмън“. Това стана по време на майсторския клас „Креативният учител в ефективното училище“, който стартира днес. След като се разделиха на отбори, младите учители преобразиха класните стаи във въображаеми бежански лагери и презентираха своите идеи. Креативните участници създадоха в лагерите си болници, детски градини и училища, култивираха хранителни продукти и др.

Майсторският клас е за учители до 35-годишна възраст и е за лично професионално израстване в сферата на педагогиката и образователния мениджмънт. Събитието се организира от екип преподаватели на Департамента за модерни обучителни методи към Висшето училище по мениджмънт.

Основен лектор е проф. Димитрина Каменова - преподавател с богат опит в образователния мениджмънт и педагогиката. Практикумът продължава три дни, като програмата включва теми като „Модел на успяващия учител. Мениджърска компетентност на учителя в урока, класната стая и класа“, „Съвременният ученик в постмодерното образование“, „Имиджът на креативния учител в иновативното училище (привлекателност, стратегии за мотивация, умения за оценяване и развиващ контрол)“ и др.

Събитието се организира със съдействието на Община Варна. Участниците в майсторският клас са мотивирани учители от средни училища, гимназии, детски градини в града и региона. Очакванията са за постигане на ефективност в развитието на умения, свързани с креативност на учителя като елемент на неговата професионална пригодност в съвременната образователна ситуация, казват организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама