Петър Славов: Не трябва коректните граждани да плащат за гратисчиите в транспорта

21:05, 03 юни 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Абсурд е повишението на цената на билета в градския транспорт. При положение, че имаш 20-30% гратисчии, вместо да предприемеш мерки да ги спреш, ти вдигаш цената на билета. Ако има единно таксуване коректните граждани няма да плащат още веднъж и за гратисчиите, а возенето на гратис ще бъде овладяно. Това каза  депутат от гражданската квота на РБ Петър Славов по Евроком.

"Хората са прави да протестират и да обжалват въпросната наредба. Интересно ми е да видя какво ще реши съдът", допълни още Славов и изрази надежда, че при проверката от Сметната палата ще се изясни какво се случва в Центъра за градска мобилност.

Петър Славов определи като иисторически момент приетото с много голямо мнозинство решение от парламента да се се започне превъоръжаване на българската армия. "Ще бъде заменена съветската техника и мога да обвиня Тройната коалиция, че не е направила нищо по въпроса през 2005 г., защото тогава е имало средства, с които можеха да заменят военната техника.

"Средствата предвидени за 8 или 9 изтребителя, които ще вземем щяха да бъдат дадени за поддържане на страите миговедо 2029 г. Ако искаме да имаме беоспособна авиация е необходимо да се предприемат тези действия", каза още депутатът от РБ.

По думите му сега остава да се вземе решение какъв тип самолети ще бъдат взети и нови ли ще бъдат те или стари. Това обаче щяло да се реши от експертен съвет, който ще трябва да се съобрази и с отпуснатите средста, с това изтребителите да вършат работа поне 20 години. Решение на експертите след това ще се гласува от Народното събрание.

"Армията заслужава внимание и подкрепа, за да изпълнява задълженията си, защото както виждаме при бедствени положения, те са тези, които се отзовават, за да помагат", допълни Славов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама