Цветанов: Намерихме си кандидат за президент, който е част от ГЕРБ (обновена)

21:27, 03 юни 16 / Политика 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намерихме си кандидат за президент. Той е част от политичеса партия ГЕРБ. Ще го кажем на по-късен етап. Подготвяме се добре.  Не изключвам възможността кандидатурата да бъде обявена септември месец. Това обяви председателят на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов по БНТ.

Цветанов беше категоричен, че никога не е искал да бъде президент. По думите му това, което прави в момента като председател на парламентарната група на ГЕРБ е по-интересно, отколкото това да бъде президент.

"Слоганът и стратегията за президентската кампания са вече ясни", допълни Цветан Цветнов. 

"Би могло да се разглежда вариантът да останат 20-те заплати. В първите години, когато някой напуска обаче не трябва да получава обезщетение. Ще приемем между първо  и второ четене това, което е добро", коментира зам.-председателят на партия ГЕРБ приетите поправки в Закона за МВР. Според реформата в структурата се намалява обезщетението при напускане системата на МВР от 20 на 12 заплати за постъпилите след приемането на закона служители. Годишната отпуска също ще бъде редуцирана от 30 на 25 дни. 

С приближаването на президентските избори и всичко случващо се в политическия живот на страната всеки е в правото да коментира. Това каза Цветанов за обвиненията на ДСБ, че проверката на евроекспертите е отложена заради провал или саботаж на организацията й от българска страна.

За доклада на ОЛАФ, който поставя България на първо място по злоупотреби и измами с европейските фондове, Цветанов каза, че ние всъщност не сме отличници по злоупотреби, а по сигнали за злоупотреби.

"Но сме от първите държави, при които всеки един сигнал , който постъпва се разследва. Докато не бъде установено обаче не можем да говорим за злоупотреба, а за сигнали", допълни той. 

Илияна Йотова, която също беше в студиото на БНТ коментира, че това не е вярно и други хора също могат да четат на английски език. 

"Първи сме по сигнали за злоупотреба, пише в доклада. Не става дума само за случаи свързани със САПАРД, те са два, останалите 17 са свързани с европрограмите, по които получаваме средства", каза Йотова.

Евродепутат Илияна Йотова каза още, че се надява законът за МВР да се промени между първо и второ четене, защото през държавата ни са минали 176 бойни на Ислямска държава и е по-важна сигурността, отколкото свиването на разходи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама