Наградиха над 70 деца на конкурса "Да запазим красив моя роден край" в Пловдив

21:43, 03 юни 16 / Култура 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 70 деца получиха награди в VII националeн конкурс за детска рисунка "Да запазим красив моя роден край". За първи път имаше и нова категория в конкурса - за апликации, в която бяха отличени 9 малки таланти от Пловдив. Изключителен интерес предизвикаха и макетите, изработени от сборна група от 5 и 6 клас на ОУ "Отец Паисий" - Асеновград. Те получиха специалната награда на РИОСВ - Пловдив.

Повече от 300 деца от страната се съревноваваха в конкурса. Той бе организиран по повод Световния ден на околната среда - 5 юни, и Европейската седмица за устойчиво развитие (30 май - 5 юни) от Регионалната инспекция по околна среда и води - Пловдив (РИОСВ), Община Пловдив и Народно читалище "Европа 2004". Тази година Световният ден на околната среда се провежда под мотото "За живота на дивите животни".

Заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева приветства участниците в конкурса и им пожела да продължат да отразяват в своите творби любимите си места. Директорът на дирекция "Контрол на околната среда" инж. Любка Караманова отправи апел към децата да се включват в екологични кампании и да опазват природата. Сред официалните гости бяха кметът на район "Централен" Георги Стаменов и директорът на дирекция "Култура" в Община Пловдив Кирил Велчев. Те връчиха грамоти и награди на талантливите млади художници.

Творбите на младите автори ще останат във фоайето на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив до 7 юни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама