Полицайката от ГДБОП с второ дело срещу зам.-главния прокурор Сарафов

22:59, 03 юни 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разследващият полицай от ГДБОП Любомила Ценова, която преди две седмици заведе граждански иск срещу зам. главния прокурор Борислав Сарафов за непозволено увреждане, е подала и молба за престъпление от общ характер, по която да започне наказателно преследване срещу Сарафов, съобщава "Капитал". При такива дела на заседанието няма прокурор и те се водят за обида, клевета или лека телесна повреда.

Ценова твърди, че зам.-главният прокурор й е нанесъл обида и е заведа дело в Софийски районен съд. Спецполицаят е била обидена от Сарафов по време на работна среща в кабинета ѝ, която е била проведена в средата на май. За този случай се отнася и гражданският иск заведен преди седмица  за 30 хил. лв., в който се казва, че полицайката е била обиждана и заплашвана от висшия прокурор в кабинета му.

Срещата е била по повод разследването "Агромах". Ценова е написала в исковата си молба, че Сарафов се е нахвърлил срещу нея и я е обиждал. Укорил я, че събира доказателства, които не били в полза на обвинението, а по закон прокуратурата трябва да събира доказателства за доказване на обективната истина, а не само в полза на обвинението.

По повод обвинението на Ценова тогава Сарафов излезе с позиция, която беше публикувана в сайта на прокуратурата. В нея прокурорът напада Ценова и Софийски градски съд, че не си върши работата, а медиите, които отразяват темата заплашва с проверка от Инспектората към Висшия съдебен съвет. В същия ден полицайката е подала е завела и делото в Софийски районен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама