„Да изчистим България заедно“ в област Добрич

07:19, 04 юни 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Област Добрич се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе днес. Областният управител Детелина Николова се обръща с призив към жителите на областта, към общинските администрации и териториалните звена, към бизнеса, гражданските организации и всички доброволци, като ги призова да насочат вниманието си към почистване на любимо място за отдих в общината – защитена територия, крайбрежна зона или друго емблематично място. „Вярвам, че и този път кампанията ще премине при добра организация и координация, което ще гарантира ефективност и добри резултати на регионалната акция в област Добрич”, заявява областният управител.

        Въпреки, че през април на територията на град Добрич беше проведено ежегодното пролетно почистване, Община Добрич отново ще подкрепи инициативата. Ще бъдат осигурени ръкавици и чували за тези, които проявяват желание да почистят любимите си места за отдих, междублоковите пространства или детските площадки, на които играят нашите деца.

За пета поредна година Община Каварна ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”. Местната администрация ще осигури безплатни чували и ръкавици за всички участници в инициативата, които ще бъдат раздавани от 8.00 до 17.00 часа в сградата на Община Каварна, отдел „Екология и зелена система”. Гражданите, които не са успели да се снабдят с необходимите за почистването консумативи по-рано, мога да ги получат и днес. Събраните отпадъци трябва да бъдат оставени в непосредствена близост до контейнерите за смет или в близост до пътя. Организацията по извозване на събраните отпадъци ще бъде осъществена от фирма „Титан – БКС”. „Нека с общи усилия да направим нашия град по-чист, красив и приветлив”, призовава кметът Нина Ставрева.

Като „Любимо място” за почистване в Тервел е определен градският парк. Необходимите чували и ръкавици се осигуряват от Общината. Те ще са на разположение на гражданите при дежурния на входа на сградата на Общинска администрация Тервел. „Нека всички заедно направим света около нас по-чист, по-уютен и по-зелен”, призовават от Общината.

В Балчик традиционната еко акция ще обхване крайбрежната алея - от Мелницата до плаж "789". При инициатива на гражданите, може да бъдат почиствани и други зони за отдих. Ще бъдат осигурени ръкавици и чували за битови и разделно събирани отпадъци. Сметта ще бъде извозвана до претоварната станция край Балчик. Ако има желаещи да превозят отпадъци със собствена техника, те ще бъдат допускани до станцията без да заплащат такса за услугата.

За пета поредна година Община Шабла ще се включи в инициативата. Като основно място за почистване Общината определи плажа пред къмпинг „Добруджа” и пясъчните дюни пред езеро Шабленска тузла. Акцията ще започне в 9.00 часа от централния плаж на къмпинг „Добруджа”. Извозването на събраните отпадъци се организира от общината Шабла. На участниците в кампанията ще бъдат осигурени чували и ръкавици. Организиран е и транспорт от Шабла до къмпинга и обратно. Ще има организирани почиствания и от кметствата по населени места на крайбрежната зона около Дуранкулак, Езерец и Ваклино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама