„Медика Албена” отбелязва 30 годишен юбилей

07:29, 04 юни 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицински център "Медика - Албена" - най-големият комплексен медицински балнеологичен, СПА  и уелнес център в България,  и един от най-добрите медицински СПА  и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море, чества 30-годишен юбилей.

Ежегодно  специалистите на центъра изготвят нови лечебни програми на базата на най- новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията. Ежегодно се инвестира  в най- новите технически достижения, много често – първи в България.

    Изготвената през пролетта на 2015 г програма GUNA АРТРОФИТ  за третиране на ставни проблеми получи висока оценка в Германия Франция и Белгия. Стотици пациенти се лекуваха по тази програма с много добри резултати и над 80% от тях са заявили намерението си  да я ползват и през 2016 година, посочват от медицинския център. Програмата представлява индивидуално прилагано дозиране на GUNA- фореза, дълбока осцилация и апликации с лечебна кал  на проблемните стави. Още със създаването си програма Артрофит е одобрена и се реимбурсира от здравните каси в Германия, а партньорите ни са изявили желание за ексклузивни права при лечение на немски граждани.

Годишно през центъра преминават между 2000 и 2500 пациента, а през октомври 2015 на годишните медицински оскари „Медика –Албена” получи награда в категория „Международно признание”

   За юбилея днес в Албена ще бъдат заместник-министрите на туризма  Ирена Георгиева, на здравеопазването - Адам Персенски,  проф. д-р Христо Деанов, Станимир Станков – председател на НАСТ (Нацонална асоциация по СПА и уелнес туризъм) и др.

Д-р Татяна Ангелова  ще запознае гостите с ползите от калолечението.        Световния опит в областта на GUNA терапията, ще сподели д-р Веселин Прокопиев, представител на Intellect Pharma.  В презентацията на доц. Илия Тодоров, завеждащ клиника по Физикална медицина и рехабилитация към МУ Варна,  основна тема ще бъде приложението на FASTUM GEL, продукт на ф-ма Berlin Chemie, при конкретни случаи.

       Една от иновациите в МЦ „Медика-Албена” – апарат за дълбока осцилация, ще бъде представен в детайли от Деян Пехливанов, представител на фирмата вносител  за България – Медикосервиз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама