Парк „Златни пясъци“ и две болници включени в „Да изчистим България заедно“

07:32, 04 юни 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна се включва отново в кампанията „Да изчистим България заедно“ днес. Приоритет тази година ще бъдат защитените територии и зоните със специално предназначение за биологичното разнообразие в България. Поради тази причина във Варна акцентът ще бъде поставен върху почистването на природен парк „Златни пясъци“. Създадена е необходимата организация, осигурени са чували и ръкавици, отпадъците трябва да се поставят до контейнерите за битов отпадък, след което ще бъдат извозени до сметището, съобщиха от сектор „Екологичен контрол“ при Община Варна.

Решилите да се включат в инициативата могат да маркират почистените зони в Картата на кампанията - http:/daizcistim.bg/

Те трябва също да посочват броя на участниците, името на организацията, обема на почистената площ. Към картата могат да се прикачват снимки преди и след почистването.

За втора поредна година пък Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата „Приказки без край“ се присъединява към кампанията „Да изчистим България заедно“. Почистване и освежаване на дворните пространства около детските клиники на 4 болници в страната, две от които във Варна, ще има днес. И тази година инициативата ще се проведе под мотото „Заедно за по-добра среда за нашите деца“.

В УМБАЛ „Св. Марина“ (бул. „Хр. Смирненски“ 1) ще бъде направено почистване на градинка и ремонт на пейки. В МБАЛ „Св. Анна“ (бул. „Цар Освободител“ 100) пък ще бъде почистена градинка, ще се пребоядисват пейки и ще бъдат сложени нови люлки.

Почистването и в двете болници ще започне в 10 ч. Поканени са всички варненци, които имат желание да помогнат дворните пространства на болничните заведения да станат по-приветливи за малките пациенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама