Връчват посмъртно на Георги Славков званието "Почетен гражданин на Пловдив"

08:08, 04 юни 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет на Пловдив Савина Петкова ще връчи посмъртно званието "Почетен гражданин на Пловдив", с което беше удостоен Георги Славков на 6 февруари тази година с решение на местния парламент, съобщава Дарик радио-Пловдив.

Церемонията ще бъде днес на "Футболен комплекс Ботев 1912" в квартал Коматево от 9.00 часа. Връчването ще предшества провеждащия се за трета поредна година детски футболен турнир "Георги Славков – Бенкса" в памет на футболната легенда.

Припомняме, че Пловдивският общински съвет прие с пълно единодушие Георги Славков да стане почетен гражданин на Пловдив. Той беше предложен за званието от членовете на постоянната комисия по Младежки дейности и спорт към местния парламент.

Легендата на пловдивския футбол и носител на Златната обувка Георги Славков почина на 21-ви януари 2014 година. Той е роден на 11 април 1958 г. в село Мусомище, Гоцеделчевско. Играл е като офанзивен полузащитник и нападател за Тракия (Стамболийски), Ботев (Пловдив), ЦСКА, Сент Етиен (Франция), Шавеш (Португалия), Апоел (Тел Авив) (Израел) и Нес Сиона (Израел).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама