Русе се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

08:17, 04 юни 16 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Русе се включи в националната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, която е част от Глобалното гражданско движение Let’s Do It World (Нека да го направим, свят). Участниците в инициативата могат да маркират почистените зони в картата на кампанията, като посочват броя на участниците, името на организацията, обема на почистената площ. Към картата могат да се прикачват снимки преди и след почистването.

Русенци и представители на различни институции и фирми също се включват в кампанията и ще допринесат за по-добрия вид на дунавския град. Сред тях са областната и общинската администрация, регионалната митническа дирекция и фирма „Монтюпе“.

Изброените, без общинските служители, ще чистят в района на Телевизионна кула, като началото ще бъде поставено в 10:00 часа.

Областна администрация – Русе участва за пети пореден път в инициативата. Основни организатори обаче са общинските управи. При тях се получават чували, ръкавици и боновете, с които да се получи гориво за превозване на отпадъците. Община Русе раздаваше консумативите до вчера включително.

Служителите на местната управа в дунавския град пък ще чистят територията край хижа „Приста“, отново от 10.00 часа.

Студентите от Русенския университет „Ангел Кънчев“ също ще допринесат за по-добрия вид на града, в който учат. За поредна година Националното представителство на студентските съвети е сред основните партньори на кампанията.

Студентите на град Русе са си поставили за цел да почистят около Русенски университет „Ангел Кънчев”, както и района около „Товарна гара”. Те обаче започват работа не в 10.00 ч., а в 11.00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама