Засилват присъствието на патрулки на местата за гонки в София

08:45, 04 юни 16 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И тази година ще има засилено присъствие на патрулки на СДВР на местата, на които се организират гонки, както беше и през 2015 г. Това каза инспектор Николай Крушарски от “Пътна полиция” към СДВР в сутрешния блок на „Нова“.

Според него полицейското присъствие плаши водачите на автомобили, които са решили да се състезават.

От СДВР ще проверяват водачите дали са правоспособни, както и за изправността на автомобила и дали няма нанесени корекции върху превозното средство, които са извън заводските.

Единственият ефективен начин за ограничаване на гонките е повечето полицейско присъствие по улиците на София, отбеляза Крушарски.

В София са монтирани 3 камери с монтиран микрофон на всеки служител, а полицейските автомобили са общо 15. По неговите думи видеонаблюдението и технологиите, които се използват при полицейските проверки, дисциплинират и водачите, и служителите на СДВР. Не са констатирани опити за подкупи на полицаи при гонки, допълни той.

Рекордната скорост, с която е преминал водач през 2015 г. е 243 км/час за моторист, преминал по Южната тангента на околовръстното шосе. Той е преминал три пъти с тази скорост през стационарната камера, за което е санкциониран, каза още Крушарски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама