Започва кампанията "Да изчистим България заедно"

09:14, 04 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За шести пореден път ще се проведе кампанията "Да изчистим България заедно". Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.

Дългосрочният доброволчески проект стартира с почистване София, за да се превърне през май 2012 г. в най-масовата обществена инициатива, подкрепена от 323 хил. доброволци, които само за един ден спасиха българската природа от 530 незаконни сметища.

На сайта на кампанията, всички, които искат да направят страната ни едно по-красиво място могат да видят къде ще се чисти организирано. В секцията „организирани акции” ще откриете териториите, и сборните пунктове, на които ще се чистим заедно! Натиснете върху снимката, за да видите пълния списък с организираните акции.

От началото на кампанията досега са събрани близо 77 тона отпадъци от територията на цялата страна и всичко това благoдарение на повече от 1 млн. и 200 хил. доброволци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама