Турнир по конен спорт събира участници и гости на хиподрума

09:19, 04 юни 16 / Спорт 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клубът по конен спорт „Кентавър“ - Русе кани жителите и гостите на града на турнир, който ще се проведе днес от 11:00 часа на Хиподрума. Организаторите обещават едно по-различно събитие: „Детски турнир по конен спорт (дерби – крос)“, своеобразно продължение на честването на Деня на детето.

Проявата е част от проекта „Конете – един по-добър начин на живот“, осъществяван с финансовата подкрепата на общинската фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Зрителите ще имат възможност да видят уменията на коне и ездачи от клубовете „Кентавър“ и „Русе Хорс“, демонстрация на оседлаване на кон и общуване с животните.

По традиция организаторите са приготвили игри и викторина с награди за публиката, както и възможност за снимки и разходка с красивите четириноги приятели. Осигурили са бар на открито за големите и почерпка за малките. Обещават забавлението да е гарантирано.

Това е второто събитие по проекта, целите на който са: да се популяризира Русе като дестинация за елитен конен спорт за всички възрастови групи, да се популяризира конния спорт и общуването с конете, да се представят иновативни и малко познати за гражданите на Русе начини за практикуване на активен и здравословен живот, да се повиши нивото на практикуващите конен спорт чрез майсторски класове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама