С 30 % ръст на нощувките стартира сезонът в Созопол

09:20, 04 юни 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Созопол се отбелязва 30 % ръст на нощувките в сравнение с миналата година. Хотелите са резервирани почти изцяло. Това обявиха министърът на туризма Николина Ангелкова и местният кмет Панайот Рейзи снощи, когато официално бе даден старт на туристическия сезон.  

„Аз идвам от Слънчев бряг и това, което видях и там, виждам и тук е, че навсякъде е пълно. Данните, които имахме за ранните записвания, към момента се оправдават. В Созопол има 30 % ръст на нощувките в сравнение с миналата година. Като брой през 2015 г. те са били 550 хил., надяваме се това лято да достигнат 800-900 хиляди, а защо не и повече“, каза Ангелкова.

Тя пристигна в Созопол в компанията на съветника си и председател на Комисията по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков. Гости на откриването на Лято 2016, което се състоя на Амфитеатъра в старата част на града, бяха и зам. областният управител Владимир Крумов, посланиците на Ливан, Белгия и Румъния, дипломати, политици, общественици.

Едновременно с това беше открито и шестото издание на Международния франкофонски фестивал „Солей”. Както като част от него, така и по случай старта на сезона концерт изнесе  победителката от риалити шоуто Х-фактор Христиана Лоизу. Кипърката изпя едни от най-мелодичните френски балади. Финалната поанта на официалната част беше красива заря точно над църквата „Св. св. Кирил и Методий“, приютила частици от мощите на св. Йоан Кръстител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама