Горанов с нов закон за депутатските заплати, но няма да го представя

09:30, 04 юни 16 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов начин за определяне на заплатите на народните представители, премиера и министрите. Финансовият министър Владислав Горанов обяви в кулоарите на парламента, че вече има готов законопроект с изменения. Той ще формира възнагражденията в политиката по друг начин.

Идеята е депутатите вече да не взимат заплата, равна на три в обществения сектор. Горанов обаче уточни, че новите текстове няма да бъдат представени на този етап.

По негови думи е добра тема, че най-висшите държавни мъже трябва да бъдат добре платени и определи всяко друго твърдение като „популистка теза“. Горанов даде за пример „богатите демокрации“, където първите хора на висши позиции в държавата взимат много над средната заплата, определена за обществения сектор.

Според финансовия министър поскъпването на билетчето за градския транспорт в столицата е рязко и може да бъде сравнено с покачването на цените при винетките. Така Горанов стигна до извода, че съществуващите проблеми не бива да бъдат отлагани, защото когато това стане, се стига до „шоковото“ им разрешаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама