НФСБ и ВМРО готови за прегръдка с “Атака”

09:58, 04 юни 16 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председатели на НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са готови да се коалират с “Атака”. Това става след дългогодишна вражда между Сидеров и Симеонов.

“Няма причина да не разговаряме, въпреки че имаме много неприятни спомени от атаките на “Атака” срещу нас - неща, които са свързани включително и с моето семейство. Но това са неща, които мога да преодолея”, каза пред bTV Симеонов.

И допълни: “Ние сме готови да разговаряме с всяка една българска партия и това сме го казали още преди изборите, само да не са протурските партии ДПС и ДОСТ”.

Той посочи, че най-трудно би му било да прости “миналото, което трябва да бъде забравено и загърбено”. “Най-вече не мога да простя подмяната на принципите на “Атака”, той просто измени, след като през 2009 г. влезе в Народното събрание и пое курс към пълна подкрепа на ГЕРБ”, каза коалиционният партньор на партията на Бойко Борисов в настоящия кабинет.

“Доброто е, че е слязъл от божествения си пиедестал”, заключи още Симеонов за Сидеров. И допълни, че няма срок, в който трябва да отговорят на офертата на “Атака”.

От своя страна Красимир Каракачанов припомни, че още през 2013 г. е предложил всички патриотични партии да се обединият. “Защо този процес да не продължи? На нашия конгрес това бе една от дефинираните цели”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама