Нивото на Сена в Париж спада, близо 600 млн. евро са щетите от потопа

11:20, 04 юни 16 / Свят 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нивото на река Сена в парижкия й участък спадна леко тази сутрин, съобщават местните медии. Това е първият спад от седмица насам, след като заради обилните валежи реката достигна най-високите си нива от 34 години насам.

След като в 2 часа по Гринуич водите на реката във френската столица се повишиха до 6,10 метра, към 4 часа беше отчетено намаление до 6,07 метра.

Френските метеоролози редупреждават за още дъждове през уикенда, но не се очаква да бъдат толкова застрашителни. Може да се каже, че за Париж най-лошото отмина, пише „Фигаро“.

През изминалите дни наводнения отнеха живота на двама души във Франция, най-малко 10 души загинаха в Германия и един почина в Белгия.

В 25 департамента във Франция беше обявен оранжев код за бедствие Бернар Шпиц, а транспортът в близост до реката беше спрян.

Междувременно френската асоциация на застрахователните дружества направи предварителна оценка на щетите от наводненията в страната. Според президента на асоциацията те се оценяват на близо 600 милиона евро.

Властите са взели всички мерки, за да се справят с бедствието, в същото време тече и усилена подготовка на започващото на 10 юни Европейско първенство по футбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама