БСП иска замразяване на изборните промени

11:38, 04 юни 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде одобрено парламентарната група на БСП да внесе в Народното събрание проект за решение за налагане на мораториум върху изборните правила, докато Конституционният съд не се произнесе по внесения сигнал и докато не се проведе насрочения референдум по темата.

„Каквото и да се направи сега по изборните правила, то е конюнктурно“, каза председателят на БСП Корнелия Нинова на заседанието на Националния съвет на партията, предаде репортер на София Topnovini.bg. По нейните думи това, което се прави в момента, е неуважение към Конституцията и към народа.

Нинова изрази безпокойство и от това, че към 16-те млрд. лева дълг на България са добавени още 1,2 млрд. лева. Това според нея се е случило заради неспособността на правителството на премиера Бойко Борисов да събере откраднатите и присвоените пари около Корпоративна търговска банка и гаранционният фонд да възстанови заема от държавния бюджет.

„Дълговете на страната продължават да растат всеки изминал ден, а финансовото състояние остава нестабилно“, допълни Нинова и припомни, че България е на 2-ро място по корупция по доклада на ОЛАФ.

Заседанието на Националния съвет на БСП продължава с обсъждане на вътрешнопартиен референдум за избор на кандидат за предстоящите президентски избори.

„Това допитване ще се превърне в кампания на национално ниво, за да може народът да изрази мнението“, отбеляза председателят на левицата и допълни ,че „БСП е партията, която ще слуша народа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама