Петър Низамов остава под домашен арест

12:10, 04 юни 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Малко Търново е потвърдил мярката за неотклонение "домашен арест" спрямо Петър Низамов-Перата. Определението на магистратите подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в Бургас

Вчера следобед Низамов обжалва ареста си у дома с твърдението, че е напълно невинен за задържането на трима чужденци на границата. Прокуратурата му повдигна обвинение за това, че е упражнил насилие над мигрантите – събаряне на земята, връзване, ритане, заплашване с ножове и пистолет и претърсване за пари и ценни вещи. След като у афганистанците не са намерени ценни вещи, тогава Перата и хората му са ги отпратили към Турция. Това беше записано на видео, споделено от Низамов в социалните мрежи.

Пред съда в Малко Търново вчера се събра група от около 20 души в подкрепа на Низамов. Те развяваха знамена и крещяха „Предатели“, „Продажници“, „Вие не сте българи“, „Колко ви платиха?“ в посока към сградата на Темида.

Петър Низамов е осъждан 4 пъти досега – веднъж за хулиганство и още 3 пъти за нанесен побой, като единият от тях е над длъжностно лице през 2004 г., а другите са през 2005 и 2009 г. Преди време е бил част от групата на Рижите в Бургас. Сега той твърди, че това е останало в миналото му. През 2008 г. е записал да учи право в БСУ, което е завършил семестриално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама