Европейско финансиране получават 37 заявки на работодатели от Сливенско

13:00, 04 юни 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подадените заявки за участие на работодатели по проект „Обучение и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. /ОП РЧР/ бяха разгледани от комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен.

Проектите са класирани съобразно критерии, които са разписани в утвърдена от министъра на труда и социалната политика Методика за подбор и оценка на заявки от работодатели, кандидатстващи по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучения и заетост“ по ОП РЧР.

Общо 201 броя заявки на работодатели от област Сливен са разгледани. В резултат на извършената оценка и на базата на получените точки, Постоянната комисия по заетост класира и предлага за финансиране в рамките на определения за областта финансов ресурс 37 заявки на работодатели от областта. Комисията състави и резервен списък, включващ още 30 работодатели, подали заявки по процедурата, за които не достига финансиране.

Приоритетните целеви групи по схемата са безработни лица с основно или по-ниско образование, продължително безработни с регистрация в дирекциите „Бюро по труда” от 12 и повече месеца и безработни лица на възраст над 54 години. Съгласно изискването на схемата най-малко половината от наетите лица при един работодател трябва да са от някоя от приоритетните целеви групи. Максималният брой лица, които могат да се наемат от страна на един работодател, е шест. За наетите по проекта безработни лица ще се възстановяват средства за трудови възнаграждения за период до 12 месеца, включително и дължимите към тях вноски за сметка на работодателя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама