Вторият режисьорски проект на Владо Пенев показват на театралния фест

13:08, 04 юни 16 / Култура 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спектакълът „Дакота“от Жорди Галсеран ще бъде показан днес и утре от 19,30 ч. в рамките на театралния фестивал. На сцена Филиал в Драматичния театър в постановката на режисьора Владимир Пенев варненци ще видят актьорите Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Александра Василева.

Пиесата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години е отличена с награда и е един от най-поставяните му текстове по цял свят. Главният герой - Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича, и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но в един момент целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината, кое реално определя събитията и обратите в живота.

„Дакота“ е второ режисьорско начинание на актьора Владимир Пенев. Според него „…е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на „Дакота“ на Жорди Галсеран.“ С майсторско внимание към характерността и детайла в изграждане на необичайните образи, с вкус към комедията и усет към общуването на сцената с публиката, „Дакота“ се превръща в едно от успешните представления на изминалия сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама