С празник за русенските деца закриха пясъчната академия

13:12, 04 юни 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пясъчна академия за малки скулптори от русенските детски градини се проведе на кея точно до творбите на майсторите, които участваха във второто издание на Фестивала на пясъчните фигури. Академията беше част от събитието, което предизвика висок интерес сред публиката за втора поредна година, а днес беше сложен и нейният край.

Младите последователи на големите майстори изработиха по-малки пясъчни фигури под ръководството на професионалистите. Талантливите малчугани създадоха своите проекти на тема „Спорт“.

Седем детски градини участваха в пясъчната работилница за деца, а 4 от тях подготвиха общ проект – изработване на пясъчна мозайка с логото на кампанията „Русе – Европейски град на спорта“.

В заключителната церемония на пясъчната академия днес участие взе бате Енчо, който забавляваше малките гости и участници и им даваше възможност да изявят таланта си не само във ваенето на фигури от пясък, но и в пеенето и рецитирането.

На сцената излизаха деца, които бяха подготвили стихчета и песни, а на обхванатите от сценична треска бате Енчо тактично помагаше да се справят със ситуацията и да покажат най-доброто, на което са способни.

Празникът се проведе на открито, на сцената до Алеята на спортната слава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама