51 автомобила застават на старт на планинското „Българка”

13:42, 04 юни 16 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
51 пилоти участват в 11-то издание на високопланинското автомобилно състезание „Българка”, което бе официално открито днес на площад „Хаджи Димитър” в Сливен.Състезанието е традиционно за Сливен, провежда се в два дни  и се организира от АСК „Булсим”.

Тренировките за място са днес 14:00 часа в местността „Абланово”, а състезанието е в неделя, 5 юни, от 10:30 часа. Трасето се затваря един час преди това.И тази година пилотите ще карат в три манша. Дължината на трасето е 4 200 метра, с денивелация старт – финал 230  метра.

Участват едни от най – изявените пилоти. Сред тях са Любен Каменов, Христо Манолов, Илия Царски  и др. Сливен се представя с 11  пилоти.Организаторите са предвидили между трите манша Дрифт шоу, което е новост в програмата и ако допадне на публика и участници, ще се превърне в традиционно.Награждаването на победителите се очаква да бъде около 14 часа на 5 юни в м.Абланово.

Кметът Стефан Радев, който откри надпреварата,  отправи призив към зрителите на ралито да спазват указанията на органите на реда, за недопускане на инциденти по трасето.Многобройната публика,  която по традиция посещава това състезание, е необходимо да се съобрази с изискванията по безопасност - да не се преминава по състезателното трасе и да се наблюдава в отредените и обезопасени участъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама