Коронясаха Царица роза в Казанлък

14:30, 04 юни 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Казанлък Галина Стоянова тържествено положи короната на главата на Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова в петък вечер и така откри Фестивала на розата 2016. Кметът на община Казанлък пожела на всички присъстващи на откриването – множество чуждестранни гости и посетители от страната, български и чужди журналисти много здраве и сила, за да преживеят емоцията на фестивалните дни, които им предстоят с Царица Роза и казанлъчани. 

Начало на празничната вечер даде директорът на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ Димитър Кабаков. Той разказа пред публиката красива легенда за розата, която запазила силните чувства между двама влюбени. Когато момчето се завърнало в родните си земи, разделено надалеч от своята любима, нежното цвете съхранило спомена за нея и разцъфнало в Розовата долина, за да остане завинаги тук като казанлъшката маслодайна роза. Началото на официалната церемония по коронясването започна с появата на сцената на подгласничките на Царица Роза - Таня Стефанова и Симона Янева. Те призоваха да пазим традициите и да бъдем здрави и смели за бъдещето.  Трите красавици ще поведат и празничното шествие утре, което е кулминацията на тазгодишния Фестивал на розата.

Днес празничната програма продължава с множество прелюбопитни събития, включително и кулинарната фиеста на Ути Бъчваров в парк „Розариум“. Атрактивният готвач гостува с огромния си меден готварски казан, който тежи 1 тон. Фантастичният фасул, който сготви за парижани в световноизвестния голям съд за готвене сега Ути ще предложи на казанлъчани. Ути ще раздаде на посетителите на „Розаруима“ да похапнат една измежду над 3 000-те порцийки майсторски приготвен от него фасул. Ути ще предложи и специален студен чай от рози  комбиниран с мед и много български билки за тонус на всички гости и жители на Казанлък в празничния 4-ти юни от програмата на Фестивала на розата 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама