Възпитаничка на МГ „Баба Тонка“ спечели награда от престижен ученически конкурс

14:40, 04 юни 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаничката на МГ „Баба Тонка“ Дона-Мария Иванова е спечелила награда от престижният конкурс Intel ISEF, който се е провел между 8 и 13 май 2016 г. във Финикс, Аризона, САЩ, съобщиха от училището.

От там поясняван, че това е най-големият ученически конкурс в световен мащаб, с награден фонд над 4 млн долара, събиращ над 1 700 участници от 79 държави в света, в различни области на науката. Дона-Мария Иванова е извоювала приза в много тежка конкуренция, в най-голямото издание на форума до момента.

Събитието ежегодно привлича широк научен и институционален интерес, с присъствието на нобелови лауреати и спонсори като НАСА, Гугъл, IEEE, AMS и др.

Дона-Мария Иванова е била част от българския отбор тази година. Тя е спечелилапрестижната почетна грамота на AMS.

По тази причина момичето е било поканено да участва в конференцията „Моята мечта за България“, провела се на 31 май и 1 юни 2016 г. в Брюксел, под патронажа на комисар Кристалина Георгиева. Организатор на събитието е Ева Паунова, в партньорство със "Заедно в час", МусалаСофт и Клуб Млади Таланти.

Конференцията е била посветена на теми като иновационен климат, образование и развитие уменията на бъдещето, като на преден план е изнесен диалогът между младите научни и образователни лидери на България и утвърдени представители на бизнеса и политиката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама