Ирена Соколова: Жените в ГЕРБ са деен участник в политическите решения (снимки)

15:09, 04 юни 16 / Политика 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 200 дами от 28 области на България се включват в четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ „България 2016 – новите политически досиета”, която се провежда в курорта Албена.

„Повече от всякога досега излиза нуждата да работим за ново гражданско участие  активен граждански профил, осъзнали, че най-голямата необходимост и потребност на обществото  сега е да има диалогичност. На нивото на диалога да се приема спокойния начин на общуване. Жени ГЕРБ приеха тази заявка и последвахме новия модел на политика, на управление, на справяне с кризи и постигане на сигурност”, Това заяви при откриването на Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ председателят на организацията Ирена Соколова.

Обществото ни се нуждае от ново гражданско участие. Най-голямата необходимост за страната ни днес е  постигането на диалог. Жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива каза лидерът на ЖГЕРБ Ирена Соколова. „Жените са другото лице на присъствието в политиката, използвайки привилегията, че сме жени“, каза още тя. На форума присъстват близо 200 дами от областните структури  на  ЖГЕРБ в цялата страна.

Ирена Соколова посочи, че сред евродепутатите на ГЕРБ има 3 жени и 4 мъже, седем от министрите в правителството са жени, а мъжете са шести, 24 от 86 народните представители на ГЕРБ и 18 от 130 кметовете. Обединенията Жени ГЕРБ ни дават възможност да покажем едно друго лице, демонстрирано през уменията и инициативността на дамите. Диалогичност, толерантност, пластичност на решенията. „Ние носим отговорност за бъдещото поколение“, посочи лидерът на Жени ГЕРБ.

Богдан Мирчев, представител на Ханс Зайдел за България, коментира, че в България не се налага да се въвеждат специални квоти за участие на жени в политиката, тъй като още от началото на прехода преди 26 години те са се включили активно и дейно. Той подчерта, че предстоят президентски избори, които ще са сериозно предизвикателство, особено в условията на тежка геополитическа криза и бежанската вълна. Мирчев предупреди, че много от партиите, ще предпочетат пътя на популизма, за да си осигурят гласове.

Румен Иванов, областен ръководител на ГЕРБ в Добрич и народен представител, приветства представителките на Жени ГЕРБ и подчерта, че участието на жените в политиката е белег не само за европеизация на политически живот и общество, но и гаранция за по-хуманна и насочена към отделния човек политика на партията.

„Жените от ГЕРБ преобразиха партията. Без общите ни усилия не бихме могли да постигнем тези резултати”, заявих председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „Дамите от ГЕРБ се доказаха като професионалисти в различни сфери на политическия и обществения живот – имаме прекрасни примери в местната, законодателната и изпълнителната власт. Благодаря на председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова за нейния огромен принос за активната дейност на организацията в цялата страна.

Чрез тези мероприятия ГЕРБ показва, че е добре функционираща организация със своя платформа за обсъждане на актуални въпроси. Само чрез диалог могат да бъдат постигани успехи. ГЕРБ има свой организационен живот, което е гаранция за оцеляване и жизнеспособност на партията. ГЕРБ е доказала на практика, че работи и прави по-доброто. Затова говорят фактите от реалността и постигнатото е повод за гордост”, каза още Цветанов.

Гости на форума са още народният представител Живко Мартинов, областният управител на Добрич Детелина Николова,  кметът на Варна Иван Портних. Лектори са министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова. С презентации се включват председателите на парламентарни комисии Данаил Кирилов, Даниела Дариткова, Милена Дамянова, Диана Йорданова и Светлана Ангелова.

По-късно към академията се очаква да се включи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама