Поетическа вечер, посветена на творчеството на Дачо Господинов, се състоя в библиотеката

15:19, 04 юни 16 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ се състоя поетическа вечер, организирана в партньорство с издателство „Лени Ан“ – Русе, съобщиха от културната институция. Неин гост беше литературният критик и поет Дачо Господинов.

Творчеството му представи д-р Пламен Пенев, който се спря върху автентичния поетически изказ на Дачо Господинов, открояващ го в съвременната ни поезия и като стилистика, и като светоусещане на творец, изстрадал без поза и помпозност градежа на своите истински думи.

Актрисата Марияна Бранкованова от Драматичния театър (ДТ) "Антон Страшимиров", Разград, прочете избрани стиховете от автора на фона на мултимедийна презентация. Публиката имаше удоволствието да присъства на един красив поетически спектакъл, зареден с емоцията на съкровени думи.

По време на срещата с русенската публика Дачо Господинов разказа за своята работа като главен редактор на сайта e-Lit.info, който напоследък се превръща в иновативна творческа лаборатория за литературни дарования и място за конструктивни езикови дискусии.

Дачо Господинов е инициатор и на още един интересен литературен феномен  в съвременната българска литература. Това е конкурсът „Любовен човек”, чието наименование е дадено като лого на проявата от разградския поет Иван Димитров.

Дачо Господинов информира за свои интересни идеи за литературата и как авторите намират път към сърцето на читателя в трудното съвремие, когато цената на думите няма особено значение. Именно чрез конкурса „Любовен човек”, според него, могат да се провокират интересни автори, да се видят нови дарования в областта на поезията и късия разказ.

Дачо Господинов живее и работи в гр. Троян. Автор е на книгите "Понесен от светлината", "Стихобитие", "Все по-нататък...". Носител е на награди от конкурсите "Южна пролет – 2005" и "Яворови дни – 2006". В сайта е-LiterNet може да се прочете и електронната му книга "Пред автогарата". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама