Съдът решава да остави ли в ареста пловдивския полицай, обвинен за убийството на родителите си

15:54, 04 юни 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският Окръжен съд гледа мярката за неоклонение на Венцислав Караджов, който бе арестуван след убийството на родителите му Цветан и Божурка, открити застреляни в дома им в кв. "Хр. Смирненски".

Срещу 45-годишния Венцислав Караджов е повдигнато обвинение, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил майка си, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

Той отрича вината си и твърди, че е невинен.  Според него е натопен включително и от зам.-директора на полицията Георги Георгиев, срещу когото Караджов бил подавал сигнали.

Според прокуратурата има доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението.

За извършеното престъпление се предвижда лишаване от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че първоначално Караджов беше задържан и обвинен за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие, както и че е обучавал детето си да стреля с пистолет. След огромен брой разпити на съпругата и детето му на полицаят е повдигнато обвинение за убийството.

Съпругата на Караджов Каля е освободена след като преди 24 часа беше задържана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама