Доайенът на пловдивските художници Иван Поповски открива изложба

17:04, 04 юни 16 / Любопитно 25 738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доайенът на пловдивските художници Иван Поповски-Джовани представя своя изложба в Пловдивския културен институт. Официалното откриване е тази вечер.

В рамките на един месец, посетителите на Пловдивски културен институт ще имат възможност да се насладят на 25 невероятни морски пейзажа. Именно морето безкрайните настроения на своя свят заема сериозно място в творчеството на художника.

Иван Стефанов Поповски е роден през 1925г. в България. Завършва Художествената Академия в София със специалност живопис при проф. Илия Петров и проф. П. Панайотов. Негови учители са били още Бруно Кордати и Иван Христов.

Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, на Градските Художествени галерии в Пловдив, Плевен, Смолян, Пазарджик, Силистра, а също и на частни колекционери в България, САЩ, Канада, Италия, Франция, Испания, Норвегия, Холандия, Унгария и Гърция.

Иван Поповски е носител на ордени I-ва и II-ра степен "Кирил и Методий“, като художник, Втора награда-живопис на Национална изложба на учителите и Награда "Пловдив“ 2001г. за изобразително изкуство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама