3800 души в Търговище се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно" (обновена)

17:06, 04 юни 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3800 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“ в Търговище. Сред тях са над 100 фирми, ведомства, училища и детски градини.

Данните бяха оповестени от местната администрация от където уточниха, че това са цифрите към 16 часа и най-вероятно участниците са повече.

Областна администрация – Търговище се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“, съобщиха от ведомството.

Екипът от служители на администрацията избраха да почистят парк „Борово око”, като го превърнаха в приятно място за отдих и почивка.

Регистрираните обекти в кампанията са общо 251 на площ от 893 хил. кв. м. на територията на община Търговище. Освен защитени местности днес бяха почиствани и зони със специално значение за биологичното разнообразие, зони за отдих, детски площадки и междублокови пространства.



Кметът д-р Дарин Димитров и служителите на администрацията почистиха от отпадъци участъци от парка „Борово око” - около езерото, стадион „Димитър Бурков” и прилежащите площи около тях.

По-късно през деня д-р Димитров проведе среща с директора на Държавното горско стопанство в Търговище инж. Васил Василев и екипа му и посети защитената местност „Божур поляна”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама