Цветанов: Три са системните партии у нас – ГЕРБ, БСП и ДПС, другите са популисти

17:24, 04 юни 16 / Политика 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три са системните партии у нас: ГЕРБ, БСП и ДПС, но ГЕРБ е лидерът сред тях през последните години. Новите политически играчи, както в България, така и в Европейския съюз, са популистите. Това заяви заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов при откриването на четвъртата политическа академия на Жени-ГЕРБ, която се провежда в Албена.

Според него в момента двама са новите политически играчи у нас – Веселин Марешки и Слави Трифонов. Това били хората, които ще се стремят да правят някакви политически проекти или да бъдат съпричастни към реализирането на други цели, а те да бъдат използвани като евентуален способ, за да могат да разбият сегашното правителство, сегашното мнозинство и да могат да търсят някаква популистка публична изява.

Цветанов отчете, в момента създаденият съвкупност от пет политически формации Реформаторски блок няма тази единност и политически манталитет да прави политика, какъвто е личал в някогашната ОДС.

„Радан Кънев и ДСБ са унищожителите на дясното в България в най-силните години, когато никой не смяташе, че БСП-Лява България ще се върне отново във властта", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Попитан за влиянието на партията на Лютви Местан Цветанов прогнозира, че на следващите парламентарни избори ДОСТ ще отнеме проценти от ДПС, като движението вече ще има не около 8 %, а 5-6%, докато на партията на Местан малко няма да достигне, за да премине бариерата и да влезе в парламента.

Вторият в ГЕРБ обяви още, че в партията обмислят вариант да обявят кандидата си за президент през септември – в навечерието на предизборната кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама