Над 70 души пострадаха при падане на мълния в Германия

17:57, 04 юни 16 / Свят 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 71 души пострадаха при падане на мълния по време на рок фестивал в германския град Мендиг в провинция Рейнланд–Пфалц вчера вечерта, съобщиха световните агенции.

15 от ранените са в тежко състояние, а двама са в реанимация, съобщиха от германската полицията.

При падането на мълнията са били повредени няколко палатки на мястото на фестивала Rock am Ring, който се провежда от 3 до 5 юни.

Преди часове агенциите съобщаваха за 50 души, а малко след инцидента информациите бяха за осем души.

Повечето от преминалите през болнично заведение след удара на мълниятавече са освободени за домашно лечение.

Организаторите на фестивала и местните власти имат намерение днес по-късно да организират пресконференция, където да предоставят официално фактите и информация за инцидента. Събитието няма да бъде отменено въпреки очакваните бури в района. Днес на сцената ще се качат Red Hot Chilly Peppers. 

По първоначални данни тази нощ броят на посетителите на Rock am Ring е бил над 45 хиляди. Очакванията на организаторите бяха през трите дни през фестивала да преминат над 90 хиляди души. Сред бандите, които са в листата на участниците са Tenacious D, Red Hot Chili Peppers и Black Sabbath.

Това е втори подобен инцидент на фестивала за втора поредна година. Миналата година при падане на две мълнии на фестивала пострадаха 33 човека, припомня АП.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама