Военното летище в Балчик събра над 250 служили в ескадрилата там

19:23, 04 юни 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 250 пилоти и бивши служители в ескадрилата на военното летище в Балчик се събраха на среща днес там. Най-възрастният е на 86 години и е служил там през 1958 година, а най-младите са от последните, които са били на служба през  1998 г. Някои от тях се срещаха за първи път, а други възстановиха стари познанства. Но, всички си припомниха славните години, когато са служили на летището в Балчик.



Авиаторите поднесоха венец и цветя на паметника на загиналите пилоти, който е на територията на летището. Пред него полк. Иван Апостолов  - председател на Съюза на запасните офицери в Балчик, сподели: „Всеки човек има своите задължения към деца, родители, приятели, близки, но задължението към Родината е свещено. Всички ние сме изпълнили своя дълг към своите деца, семейства, но оставаме длъжници на своята Родина. Пилотите, чиито имена са изписани на този паметник, са изпълнили докрай своя дълг към Родината. Тези наши колеги, които загинаха на бойния си пост, също като нас имаха жени, деца и приятели, но нямаха нашето щастие да се радват на живота”, сподели полк. Апостолов.



Всички присъствали на срещата получиха плакет със самолет МИГ 21 и надпис „За вярна служба“. Сред тях и настоящи служители на летището в Балчик. То продължава да функционира, като е разделено на две. Едната част се ползва като летищна площадка за граждански полети, а другата – като военно летище.

Срещата продължава в ресторант в Балчик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама