Мустафа Карадайъ: Ще има различни предстоящи избори и ДПС е готово за тях

19:53, 04 юни 16 / Политика 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е в Русе за областната конференция на партията. Сега политическата сила провежда такива в цялата страна, заяви той пред журналисти в дунавския град днес.

Една от темите, които ще се обсъждат, е решението на Административния съд в Русе, с което приключи делото, заведено по жалба на кандидата на ДПС за кмет на Община Ветово Мехмед Хасан Мехмед.

При второто разглеждане на казуса от друг състав на институцията и огледа на бюлетините от 10 секции, съдът заключи, че двамата кандидати – обявеният от Общинската избирателна комисия във Ветово (ОИК-Ветово) за избран за кмет Георги Георгиев и Мехмед Мехмед, са получили равен брой валидни гласове.

Процес по същия проблем беше гледан и по-рано, но недоволен от резултата, д-р Мехмед обжалва решението пред Върховния административен съд (ВАС), който върна делото за ново разглеждане от друг състав на Административния съд в Русе, като даде препоръки за огледа на бюлетините.

На въпрос, ще обжалва ли настоящото решение, което, ако влезе в сила, означава провеждане на нови избори за кмет на община Ветово, Мехмед Мехмед заяви, че това ще стане ясно по-късно и утре или в началото на следващата седмица ще извести за това медиите.

Според Мустафа Карадайъ второто решение на Административния съд в Русе означава, че Георги Георгиев печели изборите с манипулации.

Лидерът на ДПС коментира и ситуацията около ДОСТ. По думите му, хората, които са решили да учредят новата партия, нямат политическа тежест и обществена подкрепа, което е проличало при мероприятията им в различни населени места, където са привличали съвсем малко хора, понякога под 20.

Според Карадайъ това означава, че ДПС е стабилна и консолидирана организация и симпатизантите на ДПС не се лъжат по ментета.

На журналистически въпрос относно президентските избори, Мустафа Карадайъ коментира, че ще има различни предстоящи избори и ДПС са готови за тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама