Биана Кирилова от клуб „Репортери“ в Разград с награда от конкурса „Земята наш дом“

07:14, 05 юни 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Биана Кирилова от клуб „Репортери“ към Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград спечели  трета награда  от Националния конкурс „Земята наш дом“. Призът на деветокласничката от ПТГ „Шандор Петьофи” е в раздел „Приложно изкуство“ с техника декупаж, съобщи ръководителят на клуба Веселина Йотова.

Конкурсът е част от едноименния ХХV Международен екологичен форум „Сребърна“, организиран от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Фондация „Еврика“, РИО – Силистра, Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе и Обединен детски комплекс – Силистра, посветен на 5 юни – Световния ден на земята.

Децата от клуб „Репортери“ и „Слово“ под ръководството на ръководителката си  за отмора или да разнообразят своите часове лепят салфетки върху фазер, шишета, фаянсови или теракотни плочки, ламинат и всякакви други повърхности, като дооформят своите картини с акварелни бои. Успех с продажба на свои декупажни творби младите репортери имат на организираните от тях благотворителни базари.

Клубът печели за втори път  награда с тази техника. Миналата година на Националния конкурс „Здравей, ваканция! Ваканция с кока-кола“, организиран от МОН и ОДК – Благоевград  в раздел „Приложно изкуство“ му бе присъдена  колективна поощрителна награда, като в този раздел  наградите бяха само първа и пет поощрителни.

Творбата на Биана, с която участва в  конкурса „Земята – наш дом“ представя един красив свят, където съжителстват различни растения и животни, за които Земята е един прекрасен дом. Посланието на младата репортерка на ЦУТНТ е, че това богатство трябва да се цени и пази от нас, хората, сподели Веселина Йотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама