Поредната музикална приказка събира деца и родители с вход свободен

08:12, 05 юни 16 / Култура 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последният за сезона концерт от серията „Музикални приказки“ ще събере днес в Градската художествена галерия във Варна най-доброто от всички досегашни образователни концерти. Госпожа Виола ще разказва приказки за музикалните инструменти и оркестъра, а децата от Оркестър „Симфониета“ при  НУИ „Добри Христов“ заедно със своите приятели, танцьорите, ще изпълняват не само шедьоври от световната музикална класина, но и любими музикални теми от детски филми.

Концертът е част от серията образователни концерти за деца и родители  на Община Варна и НУИ „Добри Христов“, инициирана от Международния музикален фестивал „Варненско лято“, която се провежда с голям успех сред малките жители на града вече шеста година.

Програмата е предназначена за малчуганите на възраст от 3 до 10 години. Тя ги среща с различните музикални инструменти и ги насърчава да пораснат като една добре подготвена, чувствителна и разбираща аудитория.

По традиция децата от публиката ще участват в музикалните изпълнения и дори ще имат възможност да дирижират големия оркестър. „Слушателите ще видят и чуят цялата палитра от музикални инструменти в симфоничния оркестър - споделя Госпожа Виола, -  затова каним родителите да дойдат със своите малчугани в галерията, и нека всяко дете да открие своя любим вълшебен глас.“

Музикалната приказка  „Приятелите на оркестъра“  започва в 11 ч. днес. Входът за концерта е свободен и за деца, и за родители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама