Исус от Сливен е част от отбора на България за Световното първенство в Шотландия

09:57, 05 юни 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишният Исус Георгиев от сливенския ромски квартал „Надежда“ е включен в националния „Отбор на надеждата“ и ще участва в 14-то Световно  първенство по футбол за бездомни хора в Шотландия, обяви кметският наместник на квартал „Надежда“ Диана Делчева.

„Много съм доволна, че момче от Сливен е включено в националния малцинствен отбор. В квартал „Надежда“ има много качествени хора, на които трябва да се даде шанс за развитие. Пожелавам успех на Исус и неговите съотборници. Хора като тях дават положителен пример и носят промяна сред общността си“, каза Диана Делчева.

Исус Георгиев е първият представител от Сливен в „Отбор на надеждата”. Неговото включване се е случило със съдействието на Диана Делчева, която се е свързала със селекционера на отбора Виктор Кирков с молба да се увери в качествата на младия футболист. 

Тимът ще участва в първенството по покана на фондация Homeless World Cup. Надпреварата ще се проведе от 10 до 16 юли на площад „Джордж Скуеър” в Глазгоу.

В турнира ще участват 48 мъжки и 16 дамски отбора от 51 страни.

Фондация Homeless World Cup, подкрепяна от УЕФА и ООН, всяка година организира световно първенство за бездомни хора. По-големият брой от играчите променят живота си към по-добро, изграждат самочувствие и мотивация за развитие, отхвърлят зависимостта от наркотици и алкохол, получават работни места, жилище, образование, обучение, за да станат футболисти, треньори и социални работници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама