Популярни арии от опери изпълняват в "Аромат на желание" в Пловдив

10:47, 05 юни 16 / Култура 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Популярни арии от опери на Х. Пърсел, В.А. Моцарт , Д. Верди, Д. Пучини, Ж. Масне, Ш. Гуно ще бъдат изпълнени от сопраното Диана Банева в концерта "Аромат на желание".

Под акомпанимента на преподавателка от Нов български университет Ана Линчева музикалната магия ще започне от 11.30 часа в Камерна зала Тракарт (подлез "Археологически")

След успешното представяне на проекта в София в края на януари тази година, Диана с нетърпение очаква срещата с пловдивската публика. Случайно или не, "Аромат на желание" попада в последния ден на дългоочаквания Капана фест.

Изпълнителката е завършила история и политология, но музиката е нейна страст и вижда като своя мисия популяризирането на класическата музика сред по-широката общественост. "Чрез пеенето аз се свързвам – с публиката, със себе си, с Бог. Усещането е неповторимо. На извисение, вдъхновение и благоговение", казва певицата.

"Изпълнителското изкуство по принцип е много трудно. Изискват се много усилия, време, постоянство и подходящи партньори. А когато човек се опитва да прави това в свободното си време – предизвикателството е безмерно, но резултатът си струва", допълва още тя.

 Целта на Диана е да покаже, че за красотата и любовта към музиката няма бариери. Тя смята, че сцената трябва да е дом за всеки талантлив, изпълнен с вяра и имащ какво да даде на публиката изпълнител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама