Кирил Добрев: След 50 години ще се снимаме и пред къщата на Миков

11:18, 05 юни 16 / Политика 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако имаш претенция, че си партия на 125 години, каквато претенция има БСП, то трябва да носиш кръста от своята история. В Правец се снимаме в къщата на Тодор Живков, в Благоевград - до паметника на Димитър Благоев, ако случайно направим изнесено заседание в Ковачевци, при всички положения ще минем и през къщата на Георги Димитров. Дай Боже след 50 години да имаме шанса, когато минем през Кула, да минем и през къщата на Михаил Миков. Това са лидерите на БСП, разбирате ли. Това каза депутатът от БСП Кирил Добрев по bTV в коментар за снимките и поставянето на цветя, които си направиха народните представители от Левицата пред паметника на соцлидера Тодор Живков.

Според Добрев с избирането на Корнелия Нинова за председател БСП се е събила от комата. „Корнелия е надежда за бъдещето, а Мишо олицетворява носталгията по миналото. Корнелия казва каква партия трябва да е БСП, а Мишо – каква е била”, коментира членът на Изпълнителното бюро на БСП.

"БСП е онази партия, която има 500 000 твърди избиратели. Това, че някой със 70 000 членове и симпатизанти иска да държи лидерския медал в опозицията и вляво е негов проблем. АБВ имат сериозен проблем с новия лидер на БСП, тъй като веднъж се смениха поколенията и пътят е приятен и по-симпатичен защото се изгради на контрата на Станишев и Миков", коментира Добрев отношенията между БСП и АБВ за президентските избори.

Той изрази задоволството си, че част от "фараоните" в БСП "се пенсионираха, други останаха на заден план, трети се опитват да вземат завоя – без мигач и дори на ръчна скорост".

Депутатът разкри, че го е било най-срам от партията в последните две години, "когато се деляхме, когато сочеха с пръст различните и ме караха да си търся друга партия, ако тази не ми харесва".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама