С танци в дъжда премина танцовият карнавал в Пловдив

11:24, 05 юни 16 / Култура 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В късния следобед бул. "Цар Борис Трети Обединител" и площада пред Общината се превърнаха в открити сцени за улични и латино танци по време на второто издание на уличния танцов карнавал. Проливният дъжд и градушка, които се изсипаха непосредствено преди старта не можаха да охладят ентусиазма на участници и организатори и програмата се проведе по предварителен план.

Стотици танцьори и хореографи от различни школи танцуваха върху 3 движещи се открити платформи, които преминаха бавно през града и привлякоха към купона дори случайни минувачи. Минавайки покрай квартал "Капана" десетки участници в "Капана фест" приветстваха шествието. Особен колорит на карнавала придадоха солидната група рокери от пловдивски рокерски клубове, както и полицейските мотоциклети с включени светлини, които ескортираха шествието. Движението по булеварда беше временно блокирано, но шофьорите не се сърдеха, а се радваха и приветстваха танцьорите с клаксоните си.

Танцьорите на платформите преминаха през целия бул. "Цар Борис Трети Обединител" от Панаира до хотел "Рамада"(Тримонциум) и карнавала продължи с шествие по Главната улица до фонтаните пред община Пловдив, където беше сцената на събитието.

Пловдивчани се радваха на два часа латино ритми, народни танци и танцьори по хип-хоп, съвременни, улични и модерни танци, суинг, както и най-популярните латино стилове – салса и бачата и разбира се латино фитнесът, който покори света - Zumba.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама