Отново търсят купувач за мотостадиона в Шумен

11:42, 05 юни 16 25 831 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С начална тръжна цена от 924 000 лева за публична продажба е обявен Мотостадионът в Шумен. Това става ясно от Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Търгът ще се проведе на 8 юли в сградата на Районен съд Шумен.

Имотът е с площ от 50 637 кв.м. В описанието не имота се посочва, че в него има изградени две едноетажни сгради, мотописта, трибуни, сграда с вишка, асфалтов паркинг и метални огради.

Мотостадионът е собственост на фирма “Виа Монеда” ООД и е обявен за продажба от частен съдебен изпълнител заради договорна ипотека към Юробанк АД България.

Преди две години имотът също бе обявен за публична продажба, но тогава началната тръжна цена бе по-висока с половин милион - 1 455 000 лева.

ТОП НОВИНИ припомня, че управител на фирма “Виа Монеда” ООД е бившият областен управител на Шумен Владимир Владов. Съдружници в дружеството са "ДИЛ-СТРОЙ" АД и "Н. Г. ТРАНС" ООД, става ясно от справка в Търговския регистър.

Мотостадионът в Шумен бе закупен от фирмата, представлявана от Владимир Владов, през 2004 година при пряко договаряне с Министерството на отбраната за малко над 200 хиляди лева. Първоначалното намерение на “Виа Монеда” бе да построи МОЛ. Такова инвестиционно намерение бе внесено през 2007 година. Две години по-късно Владов заяви, че желае да използва терена за изграждането на фотоволтаичен парк за производство на ел. енергия. И двете намерения не се осъществиха.

В момента Мотостадионът се използва от състезателите по спидуей от мото клуб “Волов”. Клубът има уговорка със собственика на имота да провежда своите безвъзмездно тренировки там. Освен това членовете на клуба си грижат за имота. Още при създаването на клуба през 2012 година те обработиха пистата, за да могат да я използват.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама