Американският разрушител „Портър“ идва в Черно море

13:16, 05 юни 16 / Политика 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американският разрушител "Портър" ще влезе утре в Черно море в подкрепа на операция "Атлантическа решимост". Това съобщи командването на Шести американски флот, цитирано от clubz.bg.

"САЩ продължават да демонстрират ангажимента си към колективната сигурност на своите съюзници от НАТО и подкрепата за своите партньори в Европа. Всички усилия на Департамента по отбрана (Пентагона - б.р.) в подкрепа на нашите съюзници от НАТО в Източна Европа се извършват под чадъра на "Атлантическа решимост", изтъкват от Шести американски флот.

Оттам припомнят, че военноморският флот на САЩ провежда рутинни операции в Черно море в съгласие с Конвенцията от Монтрьо. Тя позволява на кораби на нечерноморски държави да се намират там за срок до 21 денонощия. "Портър" е базиран в испанското средиземноморско пристанище Рота. Операцията, в която той ще участва, е насочена към подобряване на морската сигурност, стабилност и готовност.

Това не е първо посещение на разрушителя в Черно море. Той е оборудван със система за противоракетна отбрана „Инджис“ и крилати ракети „Томахоук“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама