Бъчварова се съгласи с Борисов и ще маха полицейски шефове, но след анализ

13:49, 05 юни 16 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само преди една седмица се смениха шефовете в две областни дирекции - Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по БНР в коментар на препоръката от премиера Борисов за смяна на полицейски началници в областните дирекции.

По думите на Бъчварова МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и това, че има слаби показатели в тези дирекции трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка. Няма проблем, където има слаби резултати в областните дирекции, техните шефове да бъдат сменени, каза още Бъчварова.

Вицепремиерът също така отрече информацията, че е възможно тя бъде номинирана за вицепрезидент в кандидатската двойка на ГЕРБ за президентските избори.

Бъчварова посочи, че в Европа има няколко нови закона, които са доста по-крайни от проектозакона за тероризма у нас, който в момента се обсъжда. Според нея преди началото на лятната ваканция на парламента законът да бъде приет, защото "най-важно в критична ситуация е всеки да знае какви са разписаните му отговорности".

Вътрешният министър коментира още, че мигранционният натиск към страната ни на моменти  е изключително слаб, на моменти се усилва, но не е прекъсвал и е по-нисък в сравнение със същия период на миналата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама